Стопанската комисия към Общински съвет - Варна единодушно даде своето съгласие

...
Стопанската комисия към Общински съвет - Варна единодушно даде своето съгласие
Коментари Харесай

Община Варна ще привлича инвеститори: Пуска публично данни за имотите си, дава сертификат и съкращава сроковете за документите

Стопанската комисия към Общински съвет - Варна единомислещо даде своето единодушие за приемане на Наредба за превличане и поощряване а вложенията с общинско значение в община Варна и ред за издаване на документ за инвестиция клас В, оповестиха от пресцентъра на съвета. 

Наредбата е в сходство на наредбите на Закона за поощряване на вложенията и ще има за цел да увеличи конкурентоспособността на стопанската система в общината посредством увеличение на вложенията за научни проучвания, нововъведения и софтуерно развиване в производства и услуги с висока добавена стойност.

С нея се цели да се подкрепи основаването на нови работни места и да се подтиква икономическото развиване на територията на община Варна. Наредбата планува още на уеб страницата на Община Варна да бъде оповестена информация с настоящи данни със застроени и незастроени имоти-общинска благосъстоятелност, за реализиране на вложения, както и всички нужни мостри и формуляри за кандидатстване за приемане на документ за вложения за клас В.

Ще бъде оповестена още и информация за издадените към този момент документи от този клас. Според препоръчаният план за разпоредба административните изгоди за притежателите на документи клас В ще са съкратени периоди на административно обслужване, самостоятелно административно обслужване, придобиване право на благосъстоятелност или лимитирани вещни права върху парцел – частна общинска благосъстоятелност.

Община Варна ще провежда също и административно подкрепяне на започващите компании, включително понижаване на административно-правните ограничавания и издаване на нужните разрешителни от районните администрации, улеснение на достъпа на новаторските компании до информация за интернационалните стратегии за образование, до интернационалните пазари, съвещания и подпомагане за пускане на бизнес, съвещания по административни и данъчни въпроси, помощ при намиране на личен състав и др

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР